Què és eBiblio Catalunya?

eBiblio Catalunya és un servei del Sistema de Lectura Pública de Catalunya que fa possible el préstec de continguts digitals a tots els usuaris amb carnet de les biblioteques públiques catalanes. Es pot accedir a aquests continguts a través de diferents dispositius: ordinadors personals, lectors de llibres electrònics, tauletes o telèfons intel·ligents.

El servei l'ha promogut el Ministeri de Cultura i Esport amb la col·laboració del  Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona.

El servei està disponible a l’adreça http://catalunya.ebiblio.cat. També s’hi pot accedir descarregant l’aplicació eBiblio disponible per iOS et Android.

Com puc entrar a l’eBiblioCat?

Per poder accedir a l’eBiblioCat només necessiteu accedir a través de la web (http://catalunya.ebiblio.es) o des de l’APP disponible per a dispositius mòbils:

1. Aneu a “El meu compte
  2. Introduiu el número de carnet (codi de barres) del vostre carnet de la biblioteca i el PIN/contrasenya.

Si no recordeu el PIN /contrasenya?

El podeu modificar des dels catàlegs de les biblioteques:

• ALADÍ  si el seu número de carnet comença per 22, 24 o 26 (per defecte el PIN és la seva data de naixement en format DDMMAAAA)
  • ARGUS per a la resta de carnets (no hi ha PIN predeterminat, l’heu de generar)

Recordi que al seu espai haurà de tenir informada una adreça de correu electrònic.

Si no tinc carnet de la biblioteca?

Si no disposes de carnet de biblioteca públic el pots obtenir de manera immediata a partir d’aquest formulari:

Què puc trobar a eBiblio?

eBiblio ofereix als ciutadans una col·lecció de novetats editorials de diverses temàtiques:

• Obres de ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen còmic, narrativa, poesia i teatre.
  • Obres de no-ficció per a públic adult i per a públic infantil i juvenil, que inclouen obres de ciències socials, desenvolupament personal, esports, informàtica, viatges, etc..

Qui pot utilitzar eBiblio?

Pot fer ús d'eBiblio qualsevol persona que disposi del carnet d'usuari de les biblioteques del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Per obtenir el carnet, el pots demanar directament a qualsevol biblioteca Directori de biblioteques públiques.

A la teva biblioteca pública t'informaran de com cal que facis la sol·licitud i de les condicions d'ús del carnet. Per poder accedir a eBiblio, la teva adreça electrònica ha de figurar obligatòriament entre les dades que s'incloguin en la sol·licitud.

Per accedir al servei cal que t'identifiquis amb el número de carnet d'usuari i la contrasenya o PIN.

Si tinc dubtes, a qui m'adreço

Per sol·licitar qualsevol informació i aclarir dubtes sobre el servei et pots dirigir a la teva biblioteca, o pots enviar la teva consulta a aquesta adreça electrònica e-biblio.cultura@gencat.cat.